2010-12-10 07:13:56• hírek • Póti Orsolya

Három művész alkotásai

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal újabb képzőművészeti kiállítást szervezett a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Galériájában. Ezúttal Gergely Csaba, Tillinger István és Gurzău Klára alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtök délután.

A megnyitón többek között Deac Mircea, a Szatmárnémeti Művészeti Iskola igazgatója Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese és Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója méltatta a képzőművészeket.  A jelenlévőknek egy kisebb kulturális műsorban is részük volt, ugyanis Varga Sándor színművész szavalatát, valamint Tolnay István és Áros Dalma dalait hallgathatták meg.

Amint az egyes alkotásokból kiderül, Gergely Csaba  leginkább a portréfestés felé hajlik, de tájképeket és csendéleteket is megörökít. Technikája az olaj, erőssége pedig a színek vibrálása. 1978 óta  a Szatmári Alkotóház Képzőművészek  Egyesületnek alapító tagjai közé tartozik. Ez alkalommal 21  alkotása szerepel a kiállításon.

Tillinger István, az egyesület egyik alelnöke, aki csendéleteket, és főleg Szatmárnémeti utcáit, épületeit festi meg.  Kedvenc technikája a tus, de olajjal és vízfestékkel is fest tájképeket. Mint Gergely Csaba ő is az egyesület egyik alapító tagjának számít. Erre a kiállításra 22 munkáját hozta el.

Gurzău Klara, az egyesület titkára is szívesen menekül néha a festészetbe. Olajjal dolgozik, és leginkább nonfiguratív képeket fest, erős színekkel. Gurzau egyike a megye képzett ikonfestőinek, rendszeresen szervez iskolákban ikonfestő köröket.

Az érdeklődők  január 20-ig látogathatják a kiállítást.

 


 


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: